петак, 18. април 2014.

Pakleno krcato!


Mislim da svaki korisnik društvenih mreža poseduje nekog favorita među njima. Sudaranje prepunjenih foto-albuma sa mlakim mislima kako korisnika tako i maznutih citata, refrena, simbola, prožimaju se kroz sve mreže. Danas su posebno zanimljivi ovi posni komentari, statusi, tvitovi i jajogrami. Jedva čekam nedelju, jajne umotvorine će tada zaista kulminirati i onda ćemo biti mirni godinu dana od jajošivdžija. Poseban krug pakla za njih. 

Religiozno-patriotska većina koja dva dana u godini prati običaje, a ostatak godine im se duhovnost svodi na modnu domišljatost u vidu ručno-vratne brojanice. Kupili ih jer im pripala muka negde usput, a kraj puta putokaz (eno, iju, gle) Studenica, Žiča, Sopoćani, ajd' da skoknemo i obnovimo okađene čovorove. Ovi što poste najviše i kukaju, pola dana prespavaju i trebalo bi još pola dana da izdele na nekoliko celina i pozabave se ishranom. Ne, to se pretvorilo u celodnevno kukanje, jao jede mi se ovo jede mi se ono. A kada ih pitaš zbog čega poste, odgovore nemaju. Poseban kruga pakla i za njih.

Interesantna kategorija su propitivači. Si postio/la? Što nisi? Valja se. Farbao/la jaja? Što nisi? Zanimljivo je to. Ne i Ne. Poseban krug pakla i za njih.

Jaja. Svih boja, šara, A,B,S klasa, domaća, ukradena, polupana, nakrivo nasađena. Jaja na sve strane. Mreže su pale od šarača, sjaja slanine i saveta kako najbolje oslikati jaja. Kvantna fizika je ništa u odnosu na perfektno ofarbano jaje. Najlon čarape se skupljaju još od prošle godine. Komšinice se jutros pobiše oko deteline ispred zgrade. Jaje najslikanija namirnica u naredna tri dana. Videh danas šimšir okićen jajima. Nešto kao jajna nova godina. Jaja na sniženju. Poseban krug pakla i za njih.

Postoje i oni koji bez obzira na praznik, ili dan u godini, još uvek ne razlikuju jer i jel. Toliko se drobi o tome po svim mrežama. Svako od nas među prijateljima ima nekog dežurnog naci-gramatičara koji je uvek tu da ispravi grešku, naročito kada je velika koncentracija izjava u pitanju. Dešava se najčešće za vreme praznika. Mada, nikada se ne zna gde i kada će gramatičar da udari. Poseban krug pakla i za jedne i za druge. Ne mogu da dele krug, pa poubijaće se.

Oni koji ne kapiraju reference stvaranja krugova i odakle je sve to krenulo, nego prave krugove, jer su kao načuli  nešto. Poseban krug pakla i za njih.





















MM

image source: www.adlip.com/

Нема коментара:

Постави коментар